Loggbok - Söndag 6/7
Via satellite...
Stefan Blomberg (expeditionsläkare) från baslägret:

"Johan och Magnus befinner sig i C2 (6 300 m.ö.h). De mår bra, vilar och laddar upp för ett eventuellt toppförsök. Innan de klättrar upp till C3 (>7000 m.ö.h) kan det vara nödvändigt att fästa ytterligare rep i koroaren. Toppförsök beräknat till onsdag (se nedan).

Väderprognosen för de närmaste dagarna förutspår ett snöoväder vilket eventuellt försenar toppförsöket en eller ett par dagar.

I baslägret:

Jag (Stefan) och Florin är i baslägret, vädret är perfekt.

Florin, John och Bob (från den engelska expeditionen) är fortfarande dåliga (höghöjdssjuka). Florin har 120 i vilopuls och blir anfådd av att prata. Jag har ca 70 i vilopuls och mår bra.

Övrigt:

Vi har problem med överföringen av bilderna. Bilderna tar lång tid att föra över och den ganska dåliga satellitlänken stör ut överföringen innan den är klar. Eftersom batterierna till den bärbara datorn bara håller i ca 20 minuter, hinnar vi inte bearbeta och skicka iväg bilderna innan batteriet tar slut. Det tar ca 9 timmar att ladda batterierna vilket ger oss ungefär ett försök per dag. Det större batteriet är för tillfället hos Johan och Magnus. Vi ska göra ett nytt överföringsförsök i kväll.

Trekkinggruppen:

Vi har fått brev (!), förmedlat av en bärare i en annan expedition, av Gerd Nyhem (Trekkingledare). Trekkinggruppen befinner sig någonstans mellan Urdukas och Gore. Gruppen är 3 dagar försenade (1 dag i Köpenhamn pga trasigt flygplan, 1 dagar i Skardu pga religösa seremonier). Detta gör att man förmodligen inte kommer att gå upp till K2's basläger. Istället går man till Concordia och eventuellt kommer man att gå till basläger (Gasherbrum).

Preliminär plan för de närmaste dagarna:

Måndag 7/7 - Magnus och Johan klättrar upp genom Japanese Couloir upp till C3 för att rekognosera. Återgår till C2 under dagen/kvällen.

Tisdag 8/7 - Magnus och Johan klättrar upp till C3, etablerar läger, övernattar i C3 till onsdag.

Onsdag: 9/7 - Om vädret inte försämras och Johan och Magnus inte blir dåliga, kan ett toppförsök bli aktuellt. Återgår till C3, (eventuell övernattning) , återgår till C2.

Torsdag/fredag: - Åter i baslägret"

Nästa rapport...

Tillbaka till loggboken...Senaste nytt Loggbok Väderprognos Kartor Beskrivning Genomförande
Deltagare Trekkinggrupp Himalaya Pakistan Hidden Peak Galleri Berättelse
Utrustning Sponsorer Länkar Pressklipp Övrigt Kontakta oss HEM

Webdesign och internetteknik - Teknikhuset i Umeå
© Copyright 1997 Svenska Hidden Peak Expeditionen 1997
Alla rättigheter reserverade

iz¥M