Trekkinggruppen - Matrikelsidor

Deltagare i trekkinggruppen:

Gerd Nyhem (Trekkingledare), friskvårdskonsulent
Anders Warell, civilingenjör
Johanna Påhlstorp, studerande
Birgitta Nilsson, säljare
Linda Pettersson, massageterapeut
Danny Furtenheim, programmerare/ Co-ordinator
Lotta Södergren, systemutvecklare
Paul Gadd, studerar till flygingenjör
Sara Sjöberg, psykologstuderande
Mona Westerlund, arbetsterapeut

Gerd Nyhem

"Jag är 38 år och är den svenska trekkingguiden till Pakistan -97. Jag arbetar på Ericsson Telecom:s företagshälsovård som friskvårdskonsulent, vilket innebär att jag arbetar med hälsoförebyggande verksamhet såsom kurser, seminarier samt enskild rådgivning när det gäller kost, träning och stresshantering.

I botten är jag lärare och har arbetat som det i drygt tio år.

Jag har arbetat som guide under lång tid - först som reseledare och engelsklärare i England under ca 8 somrar och därefter i alperna och i svenska fjällen under ca 7 år med olika friluftsaktiviteter. Har även arbetat i USA som kanotinstruktör. Jag var i Pakistan sist sommaren -90 då jag vandrade på flera olika ställen i Pakistan och bla delar av området dit vi nu ska.

Som ni förstår så gillar jag alla former av friluftsliv.

Tidigare långresor som jag gjort är: Pakistan, Nord och mellan Amerika, Västindien, Israel, Egypten och sinaihalvön, Kenya, Asien med Malaysia, Thailand, Vietnam, Kambodja, Filippinerna, Indonesien, Kina, Tibet, Taiwan samt Australien där jag även arbetat.

Höghöjdserfarenheter:
Klättrat Mt Blance 4 817 m.ö.h
Mt Everest basläger samt första mellanlägren 5 300 m.ö.h"

Tillbaka till toppen...

Anders Warell

"Hej! Jag är en 27-årig västgöte inflyttad från Småland på mitten av 70-talet. Efter min uppväxt i småstadsidylliska Ulricehamn har jag efter diverse uppehåll i Borås (tekniskt gymnasium), USA (där jag bodde i Minnesota ett år), Trollhättan (högskolestudier) och Enköping (militärtjänst på Arméns Lednings- och Sambandscentrum), hamnat i Linköping, där jag nu är någorlunda permanent bosatt.

Här har jag alldeles nyligen studerat färdigt till civilingenjör i maskinteknik, och är nu verksam som doktorand vid Tekniska Högskolan, där jag forskar om industridesign vid några svenska storföretag. Design är för övrigt ett av mina större fritidsintressen, vilket jag har haft nytta av bl a som teknisk illustratör på Ateljén på Volvo Personvagnar.

Naturligtvis är jag också mycket intresserad av friluftsliv och resor, och har varit så sedan barnsben. Jag tycker mycket emot att vandra i fjällen och åka skidor (=slalom) både i Sverige och alperna, vilket jag försöker göra ordentligt åtminstone en gång om året. Under mellantiden ägnar jag mig åt bl a löpning, tennis, gymping och väggklättring. Mina utlandsresor har mestadels skett i Nordamerika, främst stora delar av USA, samt inom Europas gränser. Jag ser nu fram emot att upptäcka något av Asien och Himalaya, vilket ska bli mycket spännande. Samtidigt ser jag fram emot att få putsa mitt höjdrekort med ca 2,5 kilometer..."

Tillbaka till toppen...

Johanna Pålstorp

"Hej! Jag heter alltså Johanna och är snart 24 år. Jag är precis färdigutbildat Matte- och NO-lärare för år 1-7. Under utbildningen vid Lärarhögskolan har jag också studerat idrott, så jag är behörig att undervisa i idrott på låg- och mellanstadiet. Utöver lärarstudierna har jag läst engelska och fysiologi. Jag har ännu inte börjat bruka allvar med att söka jobb, utan just nu läser jag matematik på universitetet i Linköping.

Under hela mitt liv har jag varit intresserad av idrott och speciellt simning. Jag har simmat sedan jag var liten och tävlat en hel del. Numera simmar jag mest för att få motion. Jag har istället utbildat mig vidare till simlärare och badvakt och jobbat som detta under flera år.

Vad tycker jag då om att göra ? Jo, jag gympar en del, och har nyligen utbildat mig till jympaledare. Jag tycker också mycket om att vara ute i naturen (vandra, paddla, åka skidor etc). Vandrat har jag gjort både hemma (Skåneleden) och i fjällen. Min "höghöjdserfarenhet" består av Kebnekaises sydtopp (inte så mycket att komma med på Himalayas höjder...!).

Att resa tycker jag också är väldigt kul och intressant. Mina resor har hittils hållit sig inom Europas gränser, förutom ett års vistelse i USA. Nu ser jag alltså fram emot att få vidga mina vyer och göra en trekkingtur i Pakistan och Himalaya."

Tillbaka till toppen...

Birgitta Nilsson

"Jag är en 30 årig skånska från Svalöv, numera bosatt i Stockholm. Jag arbetar som sälhare på Selena Läkemedel, ett mindre svenskt läkemedelsföretag. Vi säljer bl a Tigerbalsam. Vägen dit har gått via sjukgymnastutbildningen och arbete i Göteborg.

Aktivt kroppsarbete på fritiden har alltid varit viktigt för mig så som gymnastik, handboll och fotboll. Numera blir det Friskis & Svettis (där jag är ledare) och löpning. Klättring sysslade jag med under en period, men ligger i träda sedan några år.

Vandring har jag gjort i Kebnekaise området, runt Mt Blanc och i Dolomiterna."

Tillbaka till toppen...

Linda Pettersson

"Hej! Mitt namn är Linda och jag är snart 23 år. Just nu arbetar jag som massageteurapeut på Sturebadet, Stockholm. Tidigare har jag arbetat ute på företag med att förebygga och behandla belastningsskador.

Efter gymnasiet var jag i 1 år i England som barnflicka. Därefter har jag planerat att åka utomlands igen, men i och med att jag har byggt upp en verksamhet här hemma i Sverige som jag trivs mycket bra med har jag inte kommit iväg ännu.

Jag har alltid tyckt om att vara ute i naturen. Redan som barn fjällvandrade jag med mina föräldrar och detta intresse har därefter hållit sig fast. I och med att jag är uppväxt i Nynäshamn har jag haft nära till skärgården, där jag och mina vänner haft många små äventyr. Jag har alltid drömt om att få uppleva storslagen natur, såsom Himalaya, Grönland, Antarktis, och Nya Zeeland. När jag kom i kontakt med den här resan kände jag att det var dags.

Det jag förväntar mig av den här resan är att få uppleva en storslagen natur, en annorlunda kultur och att i en lägre tid leva på naturens villkor långt borta från nutidens vardag. Jag har ingen tidigare erfarenhet av den här sortens vandring utan det har som sagt varit de svenska fjällen. Jag har än så länge inte gjort några längre resor utan kortare resor i Europa.

Jag ser fram emot den här resan med både glädje, entusiasm och en gnutta pirr i magen."

Tillbaka till toppen...

Danny Furenheim

"Jag är nästan 28 år och jobbar på Ericsson Telecom med utveckling av internt system/verktyg som beskriver kvaliteten på AXE:n, i korta ordalag programmering, demonstration av verktyget, resor för installation och självklart samarbete med andra inom detta område. Tidigare har jag jobbat med support, datakurser, nätverk och programmering.

Jag har besökt våra svenska fjäll, även några norska har jag varit på. Marscher och överlevnadsövningar i alla årstider blev det under de fem år jag var med i ett ungdomshemvärn. Utöver detta har jag sysslat med en massa andra aktiviteter. Jag har anmält mig till den här resan eftersom det är en bra chans att få uppleva mycket annorlunda natur och mer strapatsrik resa än mot andra vanliga resmål. Mina intressen är oftast träffa vännerna. Ingen erfarenhet av långresor. Höjderfarenhet runt 1 400 m.ö.h."

Tillbaka till toppen...

Lotta Södergren

"Jag är 25 år och arbetar som systemutvecklare på ett litet företag i Haninge. Vi utvecklar ett bokningssystem för konferensanläggningar framför allt i norden.

Jag har inte någon tidigare erfarenhet av trekking men någon gång ska ju vara den första! Jag trivs med att tillbringa mycket tid utomhus och det var därför som jag tyckte att det skulle vara roligt att följa med. Förväntningarna på resan är att den ska bli spännande, givande, minnesvärd och lyckas man se en snöleopard gör det inte resan sämre precis!

På fritiden försöker jag spela lite golf, jag började spela förra året. Jag är sambo med Paul Gadd som också ska följa med på turen.

Tidigare långresor som jag gjort är: Västindien, USA, Maldiverna och Thailand. Höghöjdserfarenhet: ca 3 000 m i Yosemite, ca 3 500 , Kaprum glaciären i Österike."

Tillbaka till toppen...

Paul Gadd

"Mitt namn är Paul, jag är 27 år och sambo med Lotta Södergren som också skall med på resan. Till vardags pluggar jag till flygingenjör vid Mälardalens Högskola, till sommaren har jag klarat av 2/3 av den treåriga utbildningen. Ibland jobbar jag extra på ett HVB-hem (Hem för Vård och Boende) där jag jobbade innan jag började plugga, det är ett bra sätt att dryga ut studiemedlet med. Min fritid ägnar jag gärna åt sport, jag brukar spela tennis ett par timmar i veckan och framåt våren blir det förhoppningsvis en hel del golf tillsammans med Lotta.

Mina förväntningar på Pakistanresan är bara att få uppleva något jag aldrig upplevt tidigare, jag har ingen större vana vid vildmarksliv men jag tror nog att jag ska klara av det. Berg har alltid fascinerat mig och det skall bli riktigt häftigt att få se några av de högsta bergen i världen. Mina tidigare långresor har gått till långt mycket mindre äventyrliga platser såsom USA, Västindien, Bankok och Maldiverna."

Tillbaka till toppen...

Sara Sjöberg

"Jag är tjänstledig från mitt arbete som atéljechef på datatidningsförlaget IDG och läser för närvarande på Stockholms universitet. Mitt huvudämne är psykologi med inriktning på personal- och arbetslivsfrågor.

Tidningar är alltjämt ett stort intresse och jag föreläser regelbundet om tidningsformgivning och produktion av tidningar. Jag har tidigare jobbat med textilformgivning. Genom arbetet har jag rest mestadels inom Europa men även till USA och Hong Kong.

Jag har ett förflutet som medel- och långdistanslöpare (IFK Lidingö och Spårvägen Friidrott). Att springa är fortfarande en viktig del av mitt liv liksom alla former av friluftsliv.

Vandrat och klättrat har jag gjort i de svenska fjällen (Kebnekaiseområdet).

"Höga berg" har sedan länge lockat och jag ser resan till Pakistan som en chans att få kombinera ihop upplevelserna av ett nytt land med äventyr på hög höjd tillsammans med människor som också tycker om utmaningar."

Tillbaka till toppen...

Mona Westerlund

"Jag är 38 år, arbetar som arbetsterapeut på Sabbatsbergs geriatriska Klinik. Där finns patienter över 65 år med ålderssjukdomar och frakturer. Vi tränar och rehabiliterar dem via vardagliga aktiviteter till att bli så självständiga som möjligt. Utprovar även hjälpmedel och bostadsanpassningar.

Jag har arbetat som arbetsterapeut i drygt 2 år, gick då ut rehabiliteringslinjen på Hälsohögskolan. Innan dess har jag sysslat med ekonomi, 5 år på Handelsbanken och 5 år på Sveriges Turistråd. Jag är född och uppväxt i Roslagen. Mina intressen är resor, sport och friluftsliv.

Jag har gjort en Jorden Runt resa under 1,5 års tid i Asien, Australien, Nya Zeeland och Amerika. Varit i Sydafrika och upplevt safari, Kapstaden och kört runt bland vingårdar.

Jag gillar skidåkning och har åkt i svenska fjällen, alperna och i Aspen, Colorade, där jag har varit uppe på 4 000 m.ö.h, vilket är mitt höjdrekord. Erfarenheter från vandring är endast en tredagars trekking på Nya Zeelands sydö, men bodde då i stugor. Ser nu mycket fram emot att vandra och uppleva Himalayas landskap."

Tillbaka till toppen...Senaste nytt Loggbok Väderprognos Kartor Beskrivning Genomförande
Deltagare Trekkinggrupp Himalaya Pakistan Hidden Peak Galleri Berättelse
Utrustning Sponsorer Länkar Pressklipp Övrigt Kontakta oss HEM

Webdesign och internetteknik - Teknikhuset i Umeå
© Copyright 1997 Svenska Hidden Peak Expeditionen 1997
Alla rättigheter reserverade

›C