Loggbok - Fredag 11/7
Via satellite...

Stefan Blomberg rapporterar vid 15-tiden (svensk tid): Johan och Magnus på väg ned till baslägret.

"Johan och Magnus ankom i går kväll vid 22 tiden (lokal tid), till C2. De var mycket utmattade. De fick en halv Mars och 1 1/2 liter vatten till kvällsmat, sedan godnatt.

I morse rev de C2 och klockan 09.00 lokal tid startade Johan och Magnus klättra ned från C2 mot C1. Klättringen tog 3 timmar och den gick bra. Framme i C1 stannade Johan och Magnus för att och äta/vila innan de fortsatte mot baslägret. Efter vilan revs C1.

De är nu på väg mot baslägret. De har passerat de svåraste partierna efter isfallet, de svåraste snösprickorna, "minfältet" som Magnus kallade området. Båda är extremt trötta men mår bra och fortsätter klättringen. De beräknas vara framme i baslägret om 2-3 timmar.

Jag kommer att gå ut i mörkret och med hjälp av pannlampa och möta dem med juice och ett varmt välkomnande. Väl framme i baslägret lär killarna slockna av utmattning. De borde vara helt återställda om max 24 timmar. Om ett par dagar räknar vi med att börja vandringen tillbaka mot Askole, därför försöker vi nu ordna fram bärare m.m.

Området har nu vackert väder och växlande monlighet - ovädret verkar ha passerat.

Jag har idag varit helt utmattad pga de senste 7-10 dagarnas stress och psykiska påfrestning. I dag var jag så trött att jag låg kvar i "bastutältet" och pga värmen blev jag uttorkad. Jag är nu bättre efter att jag fått i mig vätska och vilat.

Trekkinggruppen

Trekkinggruppen är ett par timmars klättring från Gondogoropasset (5600-5900m.ö.h). Med assistans av Florin och medlemmar ur andra expeditioner (Amerikanska/Brittiska - John, Bob, Martin och hans fru) kommer de att fästa rep sista biten upp till själva toppen. Tanken är att gruppen ska vara uppe på toppen vid midnatt för att kunna uppleva en troligen rätt spektakulär solupgång över bergen. Om 3 dagar beräknas de vara framme i Hushe."

Nästa rapport...

Tillbaka till loggboken...Senaste nytt Loggbok Väderprognos Kartor Beskrivning Genomförande
Deltagare Trekkinggrupp Himalaya Pakistan Hidden Peak Galleri Berättelse
Utrustning Sponsorer Länkar Pressklipp Övrigt Kontakta oss HEM

Webdesign och internetteknik - Teknikhuset i Umeå
© Copyright 1997 Svenska Hidden Peak Expeditionen 1997
Alla rättigheter reserverade

av sigHñ